موکب قمربنیهاشم ابهر دست خالی راهی میشود
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ پیادهروی اربعین مراسم و گردهمایی مذهبی است که توسط مسلمانان شیعه از مسیرهای منتهی به کربلا به منظور زیارت و جمع شدن همه آنها در چهلمین روز پس از شهادت حسینبنعلی سومین امام شیعیان در نبرد کربلا انجام میشود و و از سال ۲۰۱۴ به بزرگترین پیادهروی و گردهمایی عمومی سالانه در جهان تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید
در این پیادهروی بزرگ موکبهای مختلفی به زائران خدمات میدهد، موکب قمربنیهاشم شهرستان ابهر نیز به مدت هشت سال است که در این پیادهروی حضور دارد و به ۵۰۰ تا یک هزار نفر اسکان میدهد و به یک هزار تا ۲ هزار نفر وعده میانوعده و شام داده میشود.
در این موکب خدماتی از قبیل آرایشگری، کفاشی و پخت نان به زائران اربعین ارائه میشود و با ۴۰ نفر نیروی متخصص در این موکبها خدماترسانی میشود.
در سال جاری این موکب از لحاظ مالی به مشکل برخورده و این در حالی است که مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب نیز اعلام کرده است که هیچ عذری در عدم اجرای تعهدات اربعینی پذیرفته نیست.
کمکهای مردمی به ستاد اربعین ناچیز است
کاظم قربانی، مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان ابهر در این باره گفت: ۱۹ مرداد ماه خودروهای حامل نذورات مردمی از مرزهای اعلام شده باید وارد خاک عراق بشوند.
وی با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان ابهر با چهار موکب ( قمربنیهاشم، حضرت زهرا (س)، حضرت علی (ع) صائینقلعه و حضرت خدیجه (س) هیدج) راهی کربلا خواهد شد، بیان کرد: در سالهای گذشته ۵۰۰ میلیون تومان جمعآوری و از طریق شرکتها نیز کمکهای غیرنقدی شد اما در سال جاری کل کمکی که شده ۵۰ میلیون تومان است که بسیار ناچیز است.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان ابهر با اشاره به اعتبار برآورد شده، افزود: اعتبار مورد نیاز یک میلیارد تومان است و با همکاری بخشداری در مراسم پرچمگردانی نذورات مردم جمعآوری شده است.
وی با تأکید براینکه به همه شرکتها و اصناف نامهنگاری صورت گرفته است، اذعان کرد: تا الان هنوز کمکی دریافت نکردیم، از شورا و شهرداری ابهر گله داریم که مبلغ ناچیزی را به این موضوع اختصاص داده است.
قربانی با اشاره به اینکه یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری این است که اربعین امسال باید از سالهای گذشته هم باشکوهتر باشد، تصریح کرد: موکب قبربنیهاشم هر ساله به تعداد زیادی از زائران خدماتی از قبیل صبحانه، نهار، شام، خیاطی و آرایشگری ارائه میکند.
همه دستگاهها با ستاد اربعین همکاری کنند
احمد ذوالقدر، فرماندار ابهر در اینباره با تشکر از دستاندرکاران مجموعه ستاد اربعین گفت: فرمانداری به عنوان تسهیلگر عمل میکند و نمیتواند برای کمک به این ستاد مبلغی را تعیین کند ولی باید توجه داشته باشیم که این حرکت اربعین حسینی به ظهور امام زمان (عجل) وصل است بنابراین وظیفه هر مسلمانی است که برای این کار بزرگ وقت و هزینه بگذارد.
فرماندار ابهر با تأکید براینکه همه دستگاهها ملزم هستند که امکانات خود را در اختیار ستاد اربعین قرار دهند، اذعان کرد: چون این موکبها مردمی است نمیتوان از لحاظ مالی دستگاهها را ملزم کرد اما این به معنای این نیست که کمکی صورت نگیرد.
ذوالقدر با اشاره به اینکه از طرف ستاد اربعین به شهرداریها نامهنگاری صورت بگیرد، تصریح کرد: از شهرداری و شورا هم درخواست داریم که لایحه را سریع بررسی و کمک هزینه را تصویب کنند و از شهرداری و شورای اسلامی شهر ابهر هم درخواست داریم که در کمک هزینه تجدیدنظر کنند و ستاد اربعین را ویژه ببینند.
برنامههای پیشبینی نشده در ابهر اجرا شده است
سعید بهاوری، رئیس شورای اسلامی شهر ابهر در اینباره گفت: با توجه به بودجهبندی که در برنامههای فرهنگی وجود دارد، در سال جاری دو بار انتخابات برگزار شد و یک برنامه تشییع شهید قدیمی انجام شد به دلیل گرانی و برنامههایی که در طول سال داریم نمیتوانیم کمک زیادی به ستاد اربعین انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ با اینکه از شورا ۱۰۰ میلیون درخواست شده بود ولی ۲۰۰ میلیون تومان مصوب شد و در سال جاری فقط یک سوم بودجه باقی مانده است.
با این شرایط، زمانیکه مردم در این امور مشارکت نداشته باشند این ستاد کاری از پیش نمیتواند ببرد و این عشق تودههای مردمی به دستگاه حضرت اباعبدالله است که صحنههای زیبای محرم و اربعین را خلق میکند.
عشق و ارادت مردم به اباعبدالله الحسین (ع) است که با اهدای نذورات به کمک این ستاد میآیند، بنابراین لازم است مسئولان نیز برای تسهیلگری در امورات کمک کنند.
انتهای خبر/